News - 23rd May 2023
Taggar:

parkrun saapuu liikuntapääkaupunkiin

HEADER

Suomen seitsemäs parkuan aloittaa Toukokuun 27. päivä Suomen sydämessä, Jyväskylässä
 
Olemme kasvava kaupunki keskisessä Suomessa. Täällä metsän siimeksessä ja kukkuloiden varjossa asuu noin 140 000 ihmistä. Kaupunkimme on tunnettu yliopistostaan, liikunnasta, rallikisoista ja monista tapahtumistaan. Ympäröimme järven, joka on pohjoisin osa Päijännettä. Tämän järven toisessa päässä sijaitsee Vääksy ja Lahti, joissa jo on parkrun tapahtuma. On hienoa, että Päijänteen pohjoisrannallakin aloittaa oma parkrun tapahtuma! Olemme Jyväskylä, Suomen liikuntapääkaupunki, ja innokkaasti toivotamme tervetulleeksi Suomen seitsemännen parkrunin!
 
1
 
Jyväskylää määrittää sen keskeinen sijainti ja sen järvet ja kummut. Ysi- ja nelostiet kohtaavat kaupungin keskustassa, jota ympäröivät kauniit järvimaisemat joka ilmansuunnassa. Kaupunkia määrittää sen yliopisto, jossa on myös tunnettu liikuntatieteellinen tiedekunta. Parkrun reitin varrella näkee tämän kaiken. Juoksemme kolme tasaista kierrosta Jyväsjärven rannalla, kulkien metsäisen polun kautta ja kauniin Ylistönsillan ylitse. Reittimme sivuaa Jyväskylän Yliopiston Ylistön ja Mattilanniemen kampusalueita. Suurin osa reitistämme on rantaraitilla, joka on kaupungin suosituimpia ulkoilureittejä.
 
2
 
Olemme ehtineet odottaa Mattilanniemen parkrunia jo pitkään. Muutama vuosikin ehti vierähtää, kun useampi henkilö on ryhtynyt hommiin tapahtuman alkuun saattamiseksi. Osa meistä on ollut parkrunin parissa pidempään ja toivoi omaa tapahtumaa kotikonnulle. Toiset vasta kuulivat parkrunista täällä Jyväskylässä. Meitä yhdistää halu aloittaa viikottainen innostava liikuntatapahtuma yhteisössämme. Kuten yksi osallistuja sanoi: “parkrunissa on erikoista se, että pääsee kokemaan juoksutapahtuman tunnelmaa ilmaiseksi, viikottain Lauantaisin ja täysin omaa tahtia!”
 
Keväällä on täällä pohjolassa erityinen merkitys. Kuukausien pimeys, lumi, jää ja kylmyys väistyvät auringon säteiden tieltä. Luontokin tietää, että kasvukautemme on lyhyt, ja siten kasvattaa innokkaasti ja nopeasti uudet hiirenkorvat. Kuten kouluissa kevään päätteeksi lauletaan: “Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen”. Pitkät ja lämpimät päivät tuovat myös mukanaan muutoksen mielialassa. Takit lentävät kaapin takaosaan ja shortsit vedetään esiin. Moni aloittaakin juoksun ja kävelemisen uudella innolla. Toivomme että Mattilanniemi parkrun, loppukevään aloituksellaan, kannustaakin monia aloittamaan kesä liikkuen!
 
3
 
parkrun on uusi tapahtuma Jyväskylässä. Rantaraitilla on päivittäin satoja juoksijoita, kävelijöitä ja hölkkääjiä. Toivommekin, että monet heistä löytävät tapahtumamme! Koska olemme uusi tapahtuma uudessa kaupungissa, tiedämme, että alkumme on pieni. Samoin kuten muuallakin, uskomme että tapahtumamme kuitenkin vähitellen kasvaa ihmisten kertoessa meistä. Sinäkin voit auttaa meitä kasvamaan välittämällä tietoa tapahtumasta kavereillesi ja kolleegoillesi niissä yhteisöissä, joissa vaikutat!

Share this with friends:

HEADER

Welcome to the special day events in Denmark & Sweden!

This weekend will be a celebration of parkrun with our ‘special day’ events taking place in Denmark on 5th June and Sweden on 6th June, in addition to our regular parkrun events on Saturday 3rd June.   In Denmark 6 of our 9 events will be hosting a special event on Monday 5th June, including…

Cathy-Hannon-3-900x416-1

We’re one team

All around the world, we’ve seen over 28,000 unique volunteers in the parkwalker role and they’ve parkwalked over 52,000 times!   We speak to one of the parkwalkers, Cathy Hannon, about why she chooses to volunteer in her favourite role every Saturday morning. Cathy’s chronic condition means that parkwalking is the best option for her, she relishes the…